Weer Op Weg
Blog California Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Disney’s California Adventure

Net zoals het Disneyland Resort Paris heeft het Disneyland Resort Anaheim 2 parken: Disneyland en Disney’s California Adventure. Vergelijken met de Walt Disney Studios in Parijs is zinloos want het gaat om een heel ander type park.

[dropcap]H[/dropcap]et is zelfs niet te vergelijken met eender welk ander Disney-park. Vaak is zoiets een voordeel maar hier is het een beetje een nadeel. Het park is vis noch vlees en mist bijgevolg een eigen identiteit. Het is een mix van Studios en van een ander soort park waarbij attracties die je bv. in Orlando in verschillende parken vindt hier in California Adventure tegenkomt. Het enige themagebied dat wat mij betreft schitterend gelukt is, is Paradise Pier. Dat neemt echter niet weg dat het geen leuk park is, je vergeet gewoon soms dat je in een Disney-park rondloopt.

‘s Avonds is in Paradise Pier de show World of Color te zien, een fonteinshow aangevuld met filmfragmenten uit grote Disney-klassiekers. Het is een mooie show maar zeker niet de beste die ik tot nu toe gezien heb…

Overigens moet ik toch weer vermelden dat het personeel hier echt niet van de vriendelijkste soort is die er bestaat. Naar Disney-normen vind ik het zelfs beneden alle peil.

Morgen is het alweer de laatste dag van onze vakantie in de V.S. We gaan nog een paar dingen in beide parken opnieuw doen en dan is het helaas tijd om de koffers te pakken. Het is best mogelijk dat dit het laatste bericht is uit de V.S.

3 reacties

Johannes 30 juli 2011 at 09:58

DCA mist idd een beetje identiteit, maar ik vond 't absoluut wel een fijn park. Hoe was Little Mermaid? :p

Bedankt voor de blog, prettig (eerder jaloersmakend) om te volgen. 😉

Geert 30 juli 2011 at 16:18

Ik vind het ook zeker een leuk park, maar ik snap de kritiek wel.
The Little Mermaid was leuk en vooral de animatronics van Ariel, Ursula en Sebastian zijn zeer indrukwekkend. De scènes op zich zijn niet zo speciaal.

Papa van Geert 31 juli 2011 at 07:33

Ja ja mannekes. Het zit er helaas op.Zo te zien en te horen is het gewoon fantastisch geweest.Stof genoeg om er weer een heel jaar lang en nog langer over te dromen.Wij wensen jullie een feilloze reis naar Belgie terug en een behouden thuiskomst.Groetjes en tot wederhoren!

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer