Weer Op Weg
Blog California Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Universal Studios Hollywood

Vandaag stonden de Universal Studios Hollywood op het programma. Op zich keek ik hier niet zo heel erg naar uit omdat het eigenlijk een beperkte versie is maar ook een combinatie van Islands of Adventure en de Universal Studios in Orlando.

[dropcap]V[/dropcap]ia Citywalk liepen we naar de ingang van het park. Die ingang komt ook al veel minder prestigieus over dan de versie in Orlando, wat op zich toch vreemd is aangezien dit park rond de échte filmstudio’s draait.

‘s Ochtends was het nog bijzonder rustig waardoor we The Mummy enkele keren na elkaar konden doen en ook bij Jurassic Park moesten we niet wachten. Beide attracties vind ik overigens leuker in Hollywood dan in Orlando. Vervolgens deden we de attracties in de rest van het park. Eyecatcher is natuurlijk de Studio Tour die niet minder dan 45 minuten duurt. Enkele attracties die in Orlando op zichzelf bestaan, zijn in Hollywood verwerkt in de Studio Tour. De 3D-show met King Kong sprong er het meest uit; die was echt indrukwekkend.

Het park kon me niet echt boeien maar dat ligt niet aan het park zelf maar aan het feit dat we de uitgebreide versie in Orlando al gedaan hadden, want op zich bieden de Studios schitterende attracties. Het park op zich geeft echter geen gezellig gevoel. In tegenstelling tot de attracties kunnen de wandelpaden de mensenmassa die zich hier verplaatst niet altijd aan en dat werkt negatief op de totaalbeleving. Globaal gezien scoort de versie van Orlando wat mij betreft duidelijk beter, al heb je hier een schitterende Studio Tour. Grappig is overigens dat je vanuit de Universal Studios een heel goed uitzicht hebt op de concurrentie: zowel de Warner Bros. Studios als de Walt Disney Studios liggen hier op een steenworp vandaan.

We sloten de dag af met een hapje in Citywalk, het uitgaansgebied dat we hier dan weer wel beter vonden dan in Orlando. Daarna reden we verder naar ons laatste hotel in Anaheim, op zo’n half uur van downtown Los Angeles. Ons hotel ligt tegenover Disneyland Anaheim. Morgen gaan we eerst nog naar Knott’s Berry Farm en de 3 daarop volgende dagen spenderen we in het Disneyland Resort.

2 reacties

Moetie 27 juli 2011 at 19:56

Tot vorige week konden jullie mij nog doen dromen met de verhalen en vooral met de foto's maar nu ist over… en die wachttijden!!!
Nog veel Disneyplezier en we tellen al af naar jullie thuiskomst.
dada,

Papa van Geert 27 juli 2011 at 20:23

Morgen koersen jullie naar Anaheim.Klinkt mij bekend in de oren.Was da niet dat park waar meerdere jongelieden gedurende een uurtje onze aardbol onderste boven hebben aanschouwd?Kwestie van onze planeet eens vanuit een ander gezichtspunt te aanschouwen hé. Geintje!!
Voor de rest sluiten wij ons aan bij wat sofie's mama zei: we tellen af naar jullie behouden thuiskomst. Doei!!!!

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer