Weer Op Weg
Arizona Blog Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Horseshoe Bend

Tijd om de Grand Canyon achter ons te laten; we hebben het nu echt wel gehad. Via de Desert View Drive met nog enkele viewpoints verlieten we het NP via de oostelijke zijde. In grote lijnen reden we 2 uur stroomopwaarts van de Colorado richting Page, onze laatste stop in Arizona voor de oversteek te maken naar Utah.

[dropcap]D[/dropcap]e rit verliep vlot en droog, al dreigen nieuwe onweerswolken. Gelukkig is het bij een spatje regen gebleven vandaag. Net voor Page sloegen we linksaf naar de beroemde Horseshoe Bend; een erg mooie hoefijzervormige bocht die de Colorado volgt in de Glen Canyon. Deze bocht deed ons denken aan het Dead Horse Point nabij Canyonlands dat we vorig jaar bezochten. Voor mij kan Horseshoe Bend niet tippen aan het uitzicht over Dead Horse Point, maar het is alleszins de moeite waard. Het grote voordeel hier in Page is dat je behoorlijk dicht bij de Colorado staat. Je staat er slechts een dikke 200 meter boven. De Colorado zelf is hier erg rustig omdat hij nog een beetje verder stroomopwaarts in bedwang wordt gehouden door een van de grootste dammen van de V.S.: de Glen Canyon Dam. De wandeling naar en van Horseshoe Bend was kort maar behoorlijk inspannend omwille van de hitte.

Na Horseshoe Bend reden we naar ons hotel in Page om in te checken. De hemel nam weer dreigende vormen aan en al snel begon het rond Page te onweren en te regen, maar zoals gezegd kwamen wij er met een buitje vanaf. We stapten de auto in en reden enkele kilometers verder naar de eerder genoemde Glen Cayon Dam. Deze dam is 216 m hoog en daarmee slechts 5 m lager dan de misschien nog bekendere Hoover Dam nabij Las Vegas. De Glen Canyon Dam is met 475 m lengte wel langer. Al even indrukwekkend als de dam is de boogbrug die ervoor gebouwd is. Deze brug werd gebouwd om de dam sneller te kunnen aanleggen. Zonder de brug moest men immers bijna 200 km omrijden om aan de overkant te geraken. Door de bouw van de dam is een gigantisch meer ontstaan: Lake Powell. Dit meer is zo’n 300 km lang. Ter vergelijking: het Gardameer in Italië is zo’n 50 km lang. Lake Powell is een prachtig meer: het water heeft een prachtig blauwe kleur en de omgeving is ronduit schitterend. Je kan er een bootje huren of zelfs zwemmen. Na ons bezoek aan de Glen Canyon Dam hebben we enkele viewpoints bezocht aan de oevers van het meer die absoluut de moeite waard waren.

Om deze vrij rustige dag te beëindigen zijn we nog wat inkopen gaan doen in de Walmart en zijn we iets gaan eten in de marginaalse Pizzahut ooit.
Het was alleszins alweer een schitterende dag. Morgen doen we de Upper en Lower Antelope Canyon en daarna rijden we door naar Zion NP.

2 reacties

Frank 11 juli 2011 at 09:24

Lower Antelope vond ik één van de tofste dingen van onze reis! Geniet er van!

Jochen 18 juli 2011 at 05:08

Zo grappig! Wij zitten nu in Page en onze dag is quasi identiek verlopen (Via desert view naar hier gereden, enorm afgezien op da klein wandelingske naar Horseshoe bend, ingechecked int hotel en nadien ook'n serieuze bui op ons dak gekregen om nadien dan ook nog wat inkopen te doen in de Walmart (waar ik gewoon zenuwachtig wordt van het immense gehalte van zo'n soort winkels). Veel plezier nog! Wij trekken morgen via Upper Antelope naar Mesa Verde via Monument Valley!
J&E

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer