Weer Op Weg
Blog California Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Santa Barbara

Wat een dag alweer, maar deze keer niet per se in positieve zin als je weet hoe hij geëindigd is…

[dropcap]R[/dropcap]ond half 10 vertrokken we in Arroyo Grande naar onze laatste halte: Los Angeles. Omdat het niet zo heel erg lang rijden was, besloten we nog een tussenstop in te lassen in Santa Barbara, een stadje aan de kust dat je qua mondaine karakter kan vergelijken met Knokke. Er wonen ook heel wat beroemdheden, onder wie Oprah Winfrey. We hebben er uiteindelijk een kleine 2 uurtjes rondgewandeld. Hoewel het centrum zich concentreert rond 1 straat is het best gezellig. Ook de pier in zee is zeer leuk gedaan. We hebben zelfs nog een zeehond zien zwemmen. Wel jammer weer dat de lucht zwaar bewolkt was, want in de zon zal het er ongetwijfeld nog beter uitzien.

Kort na de middag reden we verder naar Hollywood waar ons voorlaatste hotel zich bevindt. Zodra we op grondgebied van LA kwamen, begonnen de files. Uiteindelijk viel het voor ons nog wel mee en bereikten we de afrit van de highway aan de Hollywood Boulevard. In de laatste straat voor ons hotel gebeurde het… Een auto voor ons remde bruusk omdat er een voetganger plots de straat aan het oversteken was. Geen probleem, ik had nog plaats genoeg om te remmen en dat lukte dan ook prima. Helaas had een chauffeur achter mij niet tijdig gezien dat hij moest remmen dus knalde hij niet erg traag tegen het achterste van onze auto. We vlogen met een schok vooruit en botsten tegen de auto die voor ons geremd was voor een voetganger. We zaten dus midden in een kleine kettingbotsing: ik had geen enkele fout gemaakt maar wij zaten met de gebakken peren en onze auto had de meeste schade. Gelukkig waren de andere 2 chauffeurs welwillend en bekende de laatste dat hij in fout was. Om alles correct te doen verlopen, belden we naar 911 maar al snel werd duidelijk dat de LAPD voor zo’n ‘prul’ niet uitrukt dus moesten we het zelf maar zien op te lossen. Gelukkig stopte er onmiddellijk daarna iemand van de takeldienst en die heeft ons er goed geholpen. Gegevens werden uitgewisseld en de nodige papieren werden ingevuld. Hij raadde ons terecht aan om niet verder te rijden omdat het verhuurbedrijf, Dollar, anders elke bijkomstige schade op ons zou verhalen dus takelde hij de auto naar de luchthaven waar alle auto’s in en rond LA beheerd worden. Voor ons belde hij een taxi die ons naar het dichtstbijzijnde Dollar-bureau bracht. Daar hadden ze geen vervangwagens dus stuurde de bediende daar ons ook naar de luchthaven, daar zou dan alles afgehandeld worden. We namen dus opnieuw de taxi en een half uur later stonden we bij Dollar aan de luchthaven. Daar werd alles op een correcte manier afgehandeld. Ik ben alvast erg blij dat we voor alles wat je je kan inbeelden verzekerd waren. Ik kan iedereen aanraden die in de V.S. van plan is met een huurwagen rond te rijden niet te besparen op verzekeringen. Ook het wegslepen moeten we niet betalen dankzij een goede dekking. Alleen de taxirit naar de luchthaven hebben we zelf moeten betalen, dus al bij al valt dat nog mee. In ieder geval: de boel is goed afgehandeld en fysiek zijn we in orde. Het heeft ons alleen erg veel tijd gekost en dat is natuurlijk jammer. Robin en Marlies waren nog net op tijd in het Kodak Theatre voor hun Cirque du Soleil-show en Sofie en ik hebben de avond rustig afgerond in onze hotelkamer.

Het moge alvast duidelijk zijn dat Los Angeles een bijzonder drukke en opgejaagde stad is. Hopelijk hebben we ons deel nu wel gehad en verloopt de rest van de reis weer even vlot.

5 reacties

Papa van Geert 23 juli 2011 at 09:53

Hallo iedereen,
Eind goed alles goed.Hopelijk geen lichamelijke letsels die later opduiken.Wat een goeie engelbewaarder al nie doet hé Geert.
Bij ons is het vandaag echt herfstweer en morgen is het nog erger volgens de laatste weerberichten.Jullie hebben de juiste maand uitgekozen om naar de VS te reizen.
A propos, mooi voituurke die nieuwe Chrysler!Doei, en zonnige groeten uit het kille,natte en sombere Belgie.

Ludwig Baert 23 juli 2011 at 11:32

Amaai, dat hebt ge ook al weer eens meegemaakt, een ongeval in de VS 😉 Chance dat er niks aan jullie is, maar het moet wel schrikken geweest zijn! Wij vertrekken vandaag naar Barcelona, dus zal jullie verdere blog berichten pas lezen als we allemaal weer thuis zijn. Amuseer jullie nog in de “pretparkenweek” en tot 1 augustus! 🙂

moetie 23 juli 2011 at 14:18

Wij wisten niet wat er gebeurd was na een half smsken te hebben ontvangen maar nu is alles duidelijk. We wisten wel dat alles ok was met jullie en das 't voornaamste. Nooit plezant een aanrijding en zeker niet op vakantie en dan nog te zien met wie, maar dat viel nog goed mee zo te lezen.
Geniet er nog van want hier ist genen vetten…
Sofie, ik moet u nen dikke knuffel geven van papa aan zijn liefste jongste dochter!

Papa van Geert 23 juli 2011 at 18:07

HLN.be rubriek”Kanaal Reizen”.
Hot news: Rugzak blokkeerde gisteren Disney-achtbaan in Anaheim: 23 mensen zaten 1 u onderste boven in hun karretje.De 1,6 km lange rollercoaster California screamin werd vandaag opnieuw geopend; er vielen gelukkig geen gewonden. Groetjes

Wouter 25 juli 2011 at 16:41

Niet ondersteboven, das wat sensatie van de kranten hun kant! 😉

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer