Weer Op Weg
Blog California Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Hollywood!

Vanmorgen werd het al vroeg dag want we werden iets over 9 bij de Warner Bros. Studios verwacht in Burbank, op zo’n kwartier rijden vanaf ons hotel. Het ongeval van gisteren was intussen verwerkt, dus we konden weer verder. Rond 9 kwamen we aan bij de studio’s en konden we inchecken voor onze V.I.P.-tour. Het leuke aan deze tour is dat er telkens maar een beperkt aantal mensen mee kan. Onze groep bestond uit 13 bezoekers, onszelf meegerekend. Michael was onze gids en hij leidde ons doorheen de talrijke studio’s van Warner Bros., te voet of in een elektrisch busje. De 2,5 uur durende tour was bijzonder leuk aangezien we zowel in film- als tv-studio’s binnen konden. Zo zijn we o.a. gepasseerd in de opnamestudio van de talkshow van Ellen DeGeneres en ook langs de studio van Conan O’Brien zijn we gepasseerd. Daarnaast bracht Michael ons ook in de ‘prop’afdeling waar honderden accessoires verzameld staan, van bureaulampen tot kasten en zetels. Ook de opnameset van Central Perk van de serie Friends ontbrak niet. Helaas mochten we niet meer plaatsnemen in de bekende zetel en dat was iets waar vooral Sofie erg naar had uitgekeken. Gelukkig werd er tijdens de tour nog talloze keren verwezen naar Friends zodat de kleine teleurstelling enigszins gecompenseerd werd. Het is vooral erg grappig hoe dezelfde sets gebruikt worden voor verschillende series en films. Zo zagen we een set van een typische highschool die in verschillende series op exact dezelfde manier gebruikt wordt zonder dat je daar ook maar iets van merkt.

Enfin, we hebben teveel gezien en gehoord om het allemaal neer te schrijven. Het was alleszins een erg leuke bezigheid die elk van ons leuk vond. Het is gewoon op zichzelf al bijzonder dat je kan rondwandelen in de studio’s waar Harry Potter, Batman, Superman, Friends, Full House,… werden gemaakt.

Rond de middag reden we terug richting Hollywood. Onderweg stopten we nog bij de Hollywood Bowl, een soort van uitgaansgebied met een openlichtarena waar niet minder dan 18.000 mensen een zitplaats hebben. Vanavond stond Dolly Parton op de affiche. Daarna reden we verder naar een uitkijkpunt aan Mulholland Drive van waar we een prachtig zicht hadden op de hele agglomeratie van Los Angeles en de bekende Hollywood-letters.

Na dit leuke intermezzo reden we verder naar het hotel waar we de auto dropten en eerst nog iets gingen eten bij Wendy’s om de hoek. Robin kon eindelijk zijn Baconater tussen de kiezen steken dus die was erg blij. Daarna namen we de metro naar downtown Los Angeles. We wisten al op voorhand dat LA wat dat betreft een typische Amerikaanse stad is met een vrij saai centrum, in tegenstelling tot San Francisco. Wat wel de moeite was, is de Disney Concert Hall die een beetje doet denken aan het Guggenheim in Bilbao. Voorts slenterden we nog wat in downtown tussen de hoge wolkenkrabbers om vervolgens de metro weer terug te nemen naar Hollywood. We reden ons hotel voorbij en stapten uit aan de Hollywood Boulevard, het centrum van Hollywood dat iedereen wel kent en waar je bv. het Kodak Theatre vindt waar jaarlijks de Oscars uitgereikt worden. Ook het Chinese Theatre en de Walk of Fame bevinden zich hier. In tegenstelling tot wat ik had verwacht, was het hier erg gezellig en zeer druk, het was dus leuker dan ik dacht. We slenterden wat langs de Boulevard en sloten onze dag af met een zeer gezellig etentje aan de Boulevard.

Morgen trekken we naar Valencia voor onze eerste dag Six Flags Magic Mountain, de achtbaanhoofdstad van de wereld!

1 reactie

Papa van Geert 24 juli 2011 at 07:29

Als ik goed begrepen heb,hebben jullie nu het puur toerisch gedeelte van jullie reis afgesloten en vangen jullie nu het meer prettig gestoorde gedeelte van de reis aan nl.” de six flags afdeling”.Zet jullie verstand nu maar op nul en laat jullie de volgende dagen maar eens goed uitwaaien.En Geert,speciaal voor u nen hele dikke proficiat met je verjaardag.Groetjes ook aan sofie,Marlies en Robin.

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer