Weer Op Weg
Arizona Blog Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Grand Canyon NP

Vanmorgen vertrokken we omstreeks 8u30 in het hotel in Phoenix om noordwaarts te rijden naar de Grand Canyon. De rit verliep zeer vlot en na zo’n 3 uur rijden reden we het National Park in. Helaas waren de hoge temperaturen van gisteren helemaal verdwenen en was er geen zon te bespeuren, in tegendeel. We hebben enkele flinke buien op ons hoofd gekregen en ook onweer ontbrak niet. Onze eerste ontmoeting met de Grand Canyon verliep dus niet zoals gehoopt. De Canyon doemde voor ons op, gehuld in donkere wolken en regengordijnen. Helaas heeft dat een heel deel van de dag geduurd. Op een gegeven moment was het slechts 14°C. Sofie en ik kregen een flashback naar de Rocky Mountains vorig jaar.

Om toch niet teveel tijd verloren te laten gaan, besloten we dan maar iets te gaan eten. Uiteindelijk is het gestopt met regenen en konden we nog wat doen. We reden naar de Bright Angel Lodge, ons hotel pal aan de afgrond. We verkenden de omgeving en waren erg onder de indruk, niet alleen van de Canyon maar ook van het hotel. Rond 17u checkten we in en konden we naar onze schitterende kamers. Van Yellowstone vorig jaar wisten we al dat de Xanterra-hotels zeer sfeervol zijn en dat is hier niet anders.

Rond 18u stapten we de shuttlebus op die ons naar het meest westelijke deel van het National Park bracht. Daar wandelden we nog een korte trail tussen 2 uitkijkpunten en daarna keerden we met de bus terug naar het hotel met nog een tussenstop aan een schitterend uitkijkpunt.
Onze eerste dag Grand Canyon was geen onverhoopt succes. Het weer was een behoorlijke spelbreker, maar toch hebben we ervan genoten. Gelukkig is er morgen nog een dag, hopelijk met wat meer zon.

2 reacties

Ellen Pauwels 9 juli 2011 at 09:33

Hey Geert, Sofie, Robin en Marlies!

Wij proberen jullie zoveel als we kunnen te volgen. Dat betekent dus zolang we internet hebben… Tot nu toe is dat dus al goed gelukt.

Jammer dat het weer zo'n spelbreker was in de Grand Canyon, maar volgens mij zal de trail in de Canyon toch al een groot deel goedmaken. Ik word in elk geval al vlug weemoedig als ik jullie verhalen lees en ik denk vol heimwee terug aan onze reis van vorig jaar. Zelfs bepaalde gebieden in Port Aventura deden me terugdenken!

We wensen jullie nog heel veel plezier en geniet er met volle teugen van!

Papa van Geert 9 juli 2011 at 19:00

Hallo iedereen!
Bij het naderen van de Grand Canyon hebben de plaatselijke weergoden zich klaarblijkelijk van hun beste kant laten zien: regen,koude en nevel.Trek het jullie niet aan,na regen komt zonneschijn.Bij ons is het weer op zijn belgisch:in de voormiddag fris met af en toe een buitje en s'namiddags zonneschijn met temperaturen rond 20 graden.Ook gene vette hé! Morgen vroeg rijden wij naar Wommelgem.Groetjes.

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer