Weer Op Weg
Blog California Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Disneyland Anaheim

Vanmorgen stonden we na een dik kwartier stappen vanaf het hotel rond 8u aan de poorten van Disneyland Anaheim. Om 8u gaan de poorten open en we wilden goed op tijd zijn om zoveel mogelijk te kunnen doen, en dat is ons bijzonder goed gelukt.

[dropcap]H[/dropcap]et park heeft een aantal unieke attracties in vergelijking met de versies in Parijs en Orlando, al lijkt het park wel meer op het zusterpark in Orlando dan in Parijs. Disneyland Anaheim is het allereerste Disney-park en dat zie je. Het is geen park dat volledig vanaf de tekentafel is ontworpen; het is een park dat beetje bij beetje gegroeid is. Het nadeel is dat er haast geen ingewerkte wachtrijen voorzien zijn waardoor die zich vaak vermengen met de wandelpaden die dan extra druk lijken. Hoewel het park overvol was, moesten we nergens echt lang aanschuiven.

Zoals gezegd zijn de gelijkenissen treffender met Orlando dan met Parijs. Zo is er ook hier een Tiki Room, zij het niet vernieuwd met Iago, de papegaai van Jafar. Ook Big Thunder Mountain en Haunted Mansion hebben veel weg van elkaar. De Parijse versie van Big Thunder Mountain is nog steeds de beste. Waar Anaheim in uitblinkt in mijn ogen is Pirates of the Caribbean, de allereerse versie. Voor mij is dit de enige versie waarin het verhaal klopt. Het ene moment sta je in New Orleans, het andere moment glijd je via een waterval de piratenwereld in. Net zoals in Orlando werden hier de schitterende animatronics van Barbossa en Jack Sparrow toegevoegd.

Het enige minpunt aan Disneyland Anaheim is dat het personeel hier niet altijd even vriendelijk is. De tegenstellingen zijn groot en dat verbaast me toch. Zowel in Orlando als in Parijs worden de glimlach en de klantvriendelijke benadering hoog in het vaandel gevoerd, hier is dat duidelijk minder.

Morgen bezoeken we het 2de park van het Resort: California Adventure.

1 reactie

Papa van Geert 29 juli 2011 at 20:32

Vandaag naar Wommelgem geweest.Alles in orde!
Morgen hebben we hier nog 18 graden, maar vanaf maandag wordt het zomers warm. Zo zie je maar dat ook moeder natuur jullie hartelijk welkom heet op belgische bodem met een aangenaam weertje. Leuk hé.Geniet nog maar goed van de laatste uren want het aftellen zit er zo goed als op. Groetjes aan jullie allemaal en tot morgen.

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer