Weer Op Weg
Arizona Blog Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Phoenix

Vanmorgen spraken we af om 9u30. Na de lange reisdag gisteren was de nacht erg welkom geweest. Jammer voor mezelf dat ik al om 5u wakker was. Omdat ik niet meer kon slapen, ben ik dan maar opgestaan en heb ik een kort wandelingetje gemaakt rond het hotel. Leuk om te constateren dat het al erg warm was.

Na het erg beperkte ontbijt bracht de lightrail ons in 20 minuten naar downtown Phoenix. Voor Sofie en mij is dit niet de eerste Amerikaanse stad en er begint stilaan een duidelijk patroon in te komen: het gros van de Amerikaanse steden is niet erg boeiend om te bezoeken. Rekening houdend met het feit dat we New York nog niet bezocht hebben, prijkt Denver nog steeds op 1 als meest gezellige stad (al moet je je daar niet àl te veel bij voorstellen) en heeft Miami tot nu toe de indrukwekkendste skyline. Phoenix en Salt Lake City bengelen onderaan. We weten nog niet zeker welke stad van die 2 nu het saaist is… Phoenix heeft het voordeel iets meer gezellige plekjes te hebben, nl. één. Salt Lake City heeft dan weer Mormonen die voor een beetje opzienbarende architectuur gezorgd hebben.

Rond de middag namen we de lightrail terug naar het hotel en verruilden we die voor onze auto. Na een stop in de Walmart voor lunch en veel water trokken we naar het Phoenix Mountain Preserve waar we een plaatselijke berg zouden gaan beklimmen, de Piestewa Peak, 796 m hoog. De trail was met een temperatuur van 42°C geen lachertje en daardoor hebben we de top helaas niet gehaald. Wel zijn we hoog genoeg geraakt om een prachtig panorama te krijgen over de Valley of The Sun, de vlakte waarin de agglomeratie van Phoenix ligt. De skylines van Phoenix en Scottsdale waren perfect te zien. Overigens, Phoenix is een enorm uitgestrekte stad en met 1,5 miljoen inwoners de 5de grootste stad van de V.S. (na resp. New York, Los Angeles, Chicago en Houston). De Valley of The Sun telt niet minder dan 4,1 miljoen inwoners. Na de afdaling konden we nog wat socializen met enkele Amerikanen (hoe kan het ook anders).

Laatste activiteit van vandaag was een bezoekje aan De Metrocenter Mall waar we o.a. een broodje gegeten hebben bij de Subway. Daarna splitsten we: Robin en Marlies gingen naar het aangrenzende pretpark Castles ‘n Coasters en Sofie en ik bleven nog even in de mall op zoek naar een nieuwe zonnebril. Later voegden we ons weer bij hen in het pretpark omdat je er zo in kan zonder betalen als je geen rides deed.

Intussen is het weer avond. Een dag in Phoenix is vrij kort: om 20u is het al pikdonker maar de temperatuur zakt bijna niet. Morgen verlaten we Phoenix en rijden we noordwaarts naar het National Park dat zijn bijnaam aan Arizona gaf: de Grand Canyon.

3 reacties

Anoniem 8 juli 2011 at 11:36

Krijg al heimwee naar de Grand Canyon! :-S

Kelly

Papa van Geert 8 juli 2011 at 15:01

Een ritje van 365 km naar de Grand canyon,dat is nie niks hé mannekes, en dat in een buitentemperatuur van 41 graden.Ik veronderstel dat die witte chevrolet? airco heeft, anders zullen jullie als gebakken kreeften verder moeten.
We zijn blij dat alles picco bello verloopt en hopen dat dat zo mag blijven tot het einde van de rit.Voor de rest, geniet met volle teugen.
Groetjes aan iedereen en tot morgen.

Ludwig Baert 12 juli 2011 at 07:09

Bijna saaier dan Salt Lake City? Ik ga NOOIT naar Phoenix dan! Da kan nie! En geen Marmotten in de buurt die we kunnen uitlachen? 🙁 Jammer! Btw: bij ons in Afrika was het om 18.30u al pikdonker (wij winnen!!), het hele jaar door (evenaar he;)). Kwestie dat Sofie ook op de hoogte blijft hé en ik niet al te veel meer moet vertellen :-p

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer