Weer Op Weg
Blog California Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Six Flags Magic Mountain

Vandaag was het een belangrijke dag: Six Flags Magic Mountain, een park dat voor 3 van ons gezelschap een zeer speciale betekenis heeft, stond op het programma. Bovendien was het net mijn 30ste verjaardag, een pracht van een combinatie vind ik persoonlijk. Ik kon me alvast geen betere dag inbeelden.

[dropcap]S[/dropcap]ix Flags Magic Mountain, zo’n 40 minuutjes rijden vanaf Los Angeles, mag zich sinds dit jaar weer Rollercoaster Capital of The World noemen, wat inhoudt dat het met 18 exemplaren de meeste van de hele wereld in huis heeft. 18 achtbanen in één park, het is behoorlijk surrealistisch. We wisten dus op voorhand dat onze 2 dagen in dit prachtige park slechts rond die 18 zou gaan draaien. Vanaf de parking zie je al 6 achtbanen liggen en dat is een aantal dat veel parken in Europa niet eens hebben.

We haalden eerst onze Season Pass op (een jaarabonnement is goedkoper dan 2 dagen toegang) en toen kon de dag echt beginnen. Ik ga verder geennuitgebreide beschrijving meer geven maar we hebben door de enorme drukte vandaag slechts 8 banen gedaan. Ik geef telkens een korte impressie.
-Viper: verrassend goede baan. Ik had een rammel akkoord verwacht maar dat viel zeer goed mee.
-Tatsu: mijn afkeer van flying coasters na Manta in SeaWorld Orlando is voorbij. Tatsu is een heel toffe baan!
-Apocalypse: toffe baan alweer. Het is een mix van Troy in Toverland en Joris en de Draak in de Efteling; topper dus.
-Ninja: niet zo speciaal maar wel weer leuk.
-Superman: maf! Achterwaarts gelanceerd worden tot een snelheid van 160 km/u en tot een hoogte van bijna 130 m om dan voorwaarts weer terug te keren is zot. Het speeksel vloog uit mijn mond…
-Riddler’s Revenge: eerste achtbaan die ik ooit gedaan heb waarin je rechtstaat i.p.v. zit. Het rechtstaan bood voor mij niet echt een meerwaarde. Als deze baan bv. een floorless was geweest, had ik hem perfect gevonden. Het is wel een erg lange baan en er hangt een leuke sfeer.
-Goliath: bijzonder soepele megacoaster en alweer beter dan verwacht. De voorziene sterretjes kwamen gelukkig niet.
-X2: misschien we dé achtbaan van het park. Het gedeelte voor de bocht naar rechts was tof, daarna was het leuke er zowat af en begon het rammelen.

Door de drukte hebben we bij een aantal banen erg lang moeten wachten met als record 2u bij Superman. Elders ging het dan weer vlot. Hopelijk is het morgen minder druk zodat we de boel wat rustiger kunnen aanpakken, want tijd om even te zitten hebben we niet genomen. Maar wat wil je ook als je om het even waar je kijkt alleen maar kolossen van achtbanen ziet. Tot nu toe bevalt het park ons trouwens prima. Het is een zeer groen park en is erg mooi gelegen op en rond een ‘berg’. De banen die we tot nu toe gedaan hebben, zijn stuk voor stuk uniek en we vinden ze echt allemaal leuk. Alleen Sofie vindt X2 voorlopig een teleurstelling.

Morgen deel 2, nu slapen… Eindelijk!

2 reacties

Wouter 25 juli 2011 at 16:42

X2 is 200 meter beste achtbaan ter wereld met erachter 500 meter slechtste achtbaan ter wereld, maar wat een eerste 200 meter!

Geert 25 juli 2011 at 17:07

Maar neen, you silly 😉

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer