Weer Op Weg
Blog Florida Florida Noord-Amerika Verenigde Staten

Miami Beach

Tijd om Key West te verlaten en richting belangrijkste stad van Florida en hipste stad van de V.S. te trekken: Miami.

[dropcap]R[/dropcap]ond 9u ‘s morgens vertrokken we aan ons hotel om rond 13u in ons hotel op Miami Beach te arriveren. De rit was vrij vermoeiend maar het zicht bij het binnenrijden van Miami was ronduit indrukwekkend. Het voelt bijzonder vreemd aan voor de eerste keer in een Amerikaanse wolkenkrabberstad te zijn. Miami Beach was al even indrukwekkend. Overal waar je kijkt zie je hier hoogbouw.

Na ingecheckt te zijn in het hotel (overigens het minste tot nu toe) trokken we naar South Beach. Het zou meteen al een stevige wandeling worden die ons tot aan Ocean Drive zou brengen, de bekendste straat van heel Miami. Het is hier dat de wereldsterren vaak komen flaneren. Helaas hebben we niemand gezien, meer goed, daar kwamen we ook niet voor. Op een terrasje langs Ocean Drive waagden Ludwig en Jeroen zich aan een cocktail. We wisten dat de prijs de moeite zou zijn (je zit hier tenslotte aan een van Amerika’s bekendste straten) maar toen de rekening kwam vielen we toch even van onze stoel. Voor een cocktail (oké, het was een XL) moest $31 betaald worden, taks en fooi inbegrepen. Niet niks, maar ze lieten het zich niet aan hun hart komen. De tocht ging verder langs Ocean Drive om vervolgens via de nog drukkere Collins Avenue (waarlangs ook ons hotel ligt) terug te wandelen. We aanschouwden meteen ook de talrijke gebouwen in Art Deco-stijl, de stijl waarvoor South Beach bekend is. ‘s Avonds zijn we bij een goeie Italiaan langs Ocean Drive gaan eten om de dag af te sluiten. Het werd al duidelijk: Miami zou een hoogtepunt worden.

1 reactie

Dimitri 9 november 2009 at 19:46

ma mannekes toch, ge hebt u laten vangen wat betreft die cocktail: ik heb nooit meer dan 10 dollar betaald voor een cocktail op ocean drive, in het tides hotel kon je trouwens van het happy hour genieten: 2$ om 2u (pm), 3$ om 3u, 4$ om 4u etc…

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer