Weer Op Weg
Blog Florida Florida Noord-Amerika Verenigde Staten

Miami

Deze dag zouden Ludwig en Jeroen en Sofie en ik gedeeltelijk anders aanpakken. Ons programma verschilde in de voormiddag om vanaf een uur of 2 weer samen door te gaan.

[dropcap]S[/dropcap]ofie en ik boekten een rondvaart per boot doorheen de baai van Miami. In een geweldig enthousiast gegidste tour kregen we op deuntjes van Will Smith (Miami) en Usher (Yeah) een indrukwekkend en prachtig zicht op de skyline van de stad. Adembenemend! Vervolgens vaarden we langs Fisher Island en Star Island, bekend om de villa’s van wereldsterren. Zo zagen we de bescheiden optrekjes van o.a. Julio Iglesias, Oprah Winfrey en Gloria Estefan. Huizen met 11 badkamers en 7 slaapkamers zijn geen uitzondering. Het zicht doorheen het binnenwater veranderde steeds wat telkens opnieuw prachtige panorama’s opleverde. Opnieuw: Miami is geweldig! Hier hangt een ongelooflijk enthousiaste, hippe sfeer. Je moet het echt geproefd hebben.
Ludwig en Jeroen trokken meteen naar downtown Miami waar ze een lus met de metromover doorheen de wolkenkrabbers gemaakt hebben. Daarna beklommen ze een woontoren die een prachtig zicht van bovenaf opleverde op de stad. De foto’s spreken boekdelen.

In de namiddag ontmoetten we Ludwig en Jeroen weer in een metrostation. We gingen verder een eind buiten downtown naar Coconut Grove, wat ons lichtelijk tegenviel. Daarop besloten we te voet naar Coral Gables te gaan. Het bleek een eindje stappen te zijn en onderweg werden we twee keer aangesproken door vriendelijke voorbijrijdende mensen. We kregen de raad de buurt zo snel mogelijk te verlaten omdat we zeker overvallen zouden worden. De eerstvolgende taxi die voorbijreed, hielden we tegen en we voelden ons op slag gered. Het is echt vreemd wanneer mensen je spontaan aanspreken en duidelijk bezorgd zijn. De taxi bracht ons dan naar Coral Gables, een villawijk waar we de Venetian Pool hebben bezocht, een prachtig openluchtzwembad in Venetiaanse stijl. Na een wandeltocht van een dik half uur bereikten we het metrostation weer. We reden weer naar downtown Miami en de bus daar bracht ons weer naar Miami Beach. We hebben heel wat kilometers gestapt in serieuze hitte maar het was een prachtige dag! Het weer was deze 2 dagen overigens weer magnifiek.

Morgen blijven we nog een halve dag in Miami Beach en dan trekken we naar onze laatste bestemming: Orlando!

1 reactie

Robin en Marlies 11 augustus 2008 at 23:51

Hehe, nog op het nippertje kunnen ontsnappen aan een overval! Da’s nog eens een verhaal dat Ludwig mooi zal kunnen opblazen ;-pSchitterende foto’s trouwens! Vooral die van Geert op de boot met Amerikaanse vlag en skyline is ge-wel-dig! ;-D

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer