Weer Op Weg
Blog Chicago-New York Noord-Amerika Ohio Verenigde Staten

Cedar Point

Cedar Point, net zoals Six Flags Magic Mountain dat we vorig jaar bezochten, is een iconisch pretpark dat iedere achtbaanliefhebber ooit gezien wil hebben. Vandaag was het zo ver: niet minder dan 17 achtbanen en veel andere attracties wachtten ons op op een schiereiland nabij Sandusky, wat op zich al een prachtige setting is.

[dropcap]R[/dropcap]ond 10u waren we aan de ingang en konden we ons Fast Lane-polsbandje ophalen waarmee we bij haast iedere attractie minimaal moesten aanschuiven. Het heeft wat geld gekost maar het maakte dat we de dag erg relaxed konden spenderen én alle achtbanen gedaan kregen. Sommige zelfs meerdere keren. De dag werd afgesloten met vuurwerk en… een knalfuif midden in het park. Het is weer eens wat anders dan een Fantasmic.

Cedar Point (CP) herbergt enkele zeer bijzondere achtbanen, waaronder Millennium Force (95 m hoog, 150 km/u) en Top Thrill Dragster (128 m hoog, 193 km/u). Daarnaast zijn er een aantal attracties te vinden die in achtbaangeschiedenisboeken zouden kunnen staan. Een overzicht van alle banen ga ik niet geven, maar voor mij zijn de toppers alvast Top Thrill Dragster, Millennium Force, Maverick en Raptor. Mantis viel erg tegen en ook Mean Streak en Gemini hoeven niet op een herkansing te rekenen.

Als conclusie dringt een kleine vergelijking met Six Flags Magic Mountain (SFMM) zich op omdat de parken een gelijkaardige visie hebben en elkaar in het verleden meermaals de loef hebben afgestoken met records hoewel ze honderden kilometers van elkaar liggen. SFMM wint het voor mij persoonlijk. Niet alleen is het park mooier, het heeft ook meer achtbanen met een herhalingsfactor. CP heeft een aantal banen die onaangenaam zijn, maar toegegeven, het is een erg indrukwekkend park dat een bezoek meer dan waard is. Morgen plakken we er dan ook nog een vervolg aan.

1 reactie

Frans 13 juli 2012 at 19:52

hallo jongens en meisjes!
Hier radio Tessenderlo.Als ik het goed begrijp vliegen jullie momenteel op grote hoogten en duizelingwekkende snelheden door het heelal.Dat moet een geweldige kick geven hé.Amuseer jullie maar: aan dat tempo zullen de 3 weken vlug voorbij zijn.
Voor de rest alles prima.Doei!!

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer