Weer Op Weg
Blog Chicago-New York Noord-Amerika Verenigde Staten Virginia Washington DC

Kings Dominion en Washington DC

Toen we gisteren van Warrenton naar Busch Gardens Williamsburg reden, passeerden we een ander groot Amerikaans pretpark met 14 achtbanen: Kings Dominion. Omdat we voor Washington wat veel tijd voorzien hadden, besloten we op weg naar de Amerikaanse hoofdstad te stoppen in Kings Dominion.

[dropcap]H[/dropcap]et was weer bloedheet en bijgevolg was het zeer rustig in het park waardoor we alles op 4,5 uur gedaan hadden. Kings Dominion is overigens een bijzonder sfeerloos en ongezelllig park en de tijd die we er waren, was net lang genoeg. Desondanks staan er een paar unieke achtbanen, waaronder Intimidator 305 van Intamin (als je dacht een intense achtbaan gedaan te hebben moet je deze maar eens proberen), Volcano en Shockwave, een standup van Togo en een waar marteltuig. Omdat de interesses niet helemaal overeenstemden, besloten we te spiltsen: Nathalie ging genieten van de zon in het waterpark, Robin ging wat sneller door zodat hij een aantal zaken meerdere keren kon doen en Sofie en ik doorkruisten het hele park op een gezapig tempo. Dankzij het ontbreken van volk hebben we het hele park gezien en konden we tevreden vertrekken.

Rond 16u reden we verder naar Washington DC waar we rond 17u30 arriveerden. Nadat we de auto achterlieten in een parkeergarage, checkten we in het hotel in en toen begon de bazaar. De bediende meldde ons dat er een ‘incident’ was geweest waardoor ze ons geen kamer kon geven. In de plaats werd ons geld terugbetaald en zou het hotel ons verblijf betalen in een ander hotel van dezelfde keten, Comfort Inn. De taxirit erheen zou ook vergoed worden. Wat de madam vergat te vermelden is dat het nieuwe hotel buiten de stad zou liggen en dat was er nu net over. Onze tijd in DC is te beperkt om dat te laten gebeuren (ons geboekte hotel ligt op wandelafstand van alle bezienswaardigheden). Dom als ze was vertelde ze wel dat ze nog 3 kamers hadden in een duurdere categorie maar die weigerde ze aanvankelijk aan ons te geven. We hielden echter voet bij stuk en na meer dan een half uur kregen we uiteindelijk toch de duurdere kamers.

Het was tijd om eten te zoeken en dat besloten we te doen in het Belga Café uitgebaat door de man van VRT-correspondente Greet De Keyser. We namen de metro aan ons hotel en 8 haltes later arriveerden we in de zeer gezellige wijk Capitol Hill waar we het afgeladen volle Belga Café vonden. Het eten en de bediening waren alvast voortreffelijk en het was vreemd om een menukaart in het Nederlands te zien. Nog vreemder was dat de garçons de Nederlandstalige begrippen verstonden en wisten wat ze moesten brengen. Na een geslaagde avond keerden we met de metro terug naar het hotel.

Morgen gaan we op verkenning door DC. Het Witte Huis ligt vlakbij en zal wellicht de eerste stop zijn. Onze eerste kennismaking met DC is ons overigens erg goed bevallen: het voelt veilig aan en de stad oogt net. Ook de metro is prima in orde. Maar morgen meer, nu slapen!

1 reactie

Wouter 19 juli 2012 at 13:37

Is dat Smthsonian Museum eigenlijk de moeite? Dat zou voor mij de enige reden zijn om daar een tussenstopje te doen denk ik. Veel plezier in Philadephia (born and raised, on the playground was where I spent most of my days)

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer