Weer Op Weg
Blog Chicago-New York New York Noord-Amerika Verenigde Staten

New York

De laatste dag NYC begon met een stevige onweersbui maar tegen dat we op pad gingen, was die gelukkig overgewaaid en hadden we uiteindelijk nog een zonnige dag.

[dropcap]I[/dropcap]n Central Park waren we al enkele keren kort geweest, dus er waren nog een aantal plekjes die we wilden zien. Zo wandelden we naar Belvedere Castle, een kasteeltje midden in het park. Van daar zochten we enkele bruggen op en de laatste stop in Central Park was Strawberry Fields, genoemd naar de gelijknamige Beatles-hit.

We hadden nog enkele uurtjes over en die spendeerden we aan de omgeving van het Rockefeller Center.

De metrorit naar JFK verliep niet zo vlot; een lijn veranderde plots in een andere zonder duidelijke aankondiging en daarmee staat vast dat NYC het meest ambetante metrosysteem heeft dat ik ooit gezien heb. Die verwarring was een aankondiging voor meer ongemakken. Door fel onweer was JFK 3 kwartier gesloten waardoor de vertragingen zich opstapelden en onze aansluitende vlucht naar Brussel in Frankfurt kwam in het gedrang. Ondanks de vertraging hadden we nog een half uur overstaptijd in Frankfurt en toen liep het mis. Door het compleet ridicule systeem van de luchthaven moesten we opnieuw door de controle en dat heeft ervoor gezorgd dat we onze aansluiting net misten. Van Duitse gründlichkeit is hier helaas niets te zien. Gelukkig boekte Lufthansa ons onmiddellijk om op een volgende vlucht en daar zitten we nu op te wachten.

Het was alvast weer een erg geslaagde reis: alles is zeer goed verlopen op het laatste deeltje na. We kunnen dus in schoonheid afscheid nemen van de V.S.!

1 reactie

Anoniem 27 juli 2012 at 16:08

Goed te lezen dat jullie met een goed gevoel afscheid kunnen nemen van de VS. Goed terugvlucht! (berichtje was een dag te vroeg, sorry!;-))Gr Marlies

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer