Weer Op Weg
Blog Chicago-New York Noord-Amerika Verenigde Staten Washington DC

Washington DC

Toen we ‘s ochtends na het ontbijt het hotel uit stapten om aan onze verkenning te beginnen, beloofde het een zeer warme dag te worden. Het zweten kwam al enkele minuten na de eerste stappen in de zon en zou niet meer ophouden tot ‘s avonds.

[dropcap]T[/dropcap]ien minuutjes stappen kostte het tot aan Barack zijn barrak. We waren nog maar net aan de poort van zijn witte stulp gearriveerd of we werden alweer weggejaagd: een grote perimeter rond het politieke zenuwcentrum van de wereld moest vrijgemaakt worden voor God weet welke gelegenheid. Soit, veel tijd om foto’s te maken kregen we niet, dus besloten we verder te stappen. Intussen was onze volgende attractie een schaduwplek want de hitte was ondraaglijk geworden, niet ideaal voor een dagtocht in een stad dus. Na wat verkoeling te hebben gevonden aan de F*ck the White House Fountain (ook wel bekend als de FWHF) trokken we verder naar The National Mall, het gigantische grasveld tussen de Lincoln Memorial en het Capitool waarlangs een hoop musea liggen.

We arriveerden aan het Washington Monument maar door de brandende zon daar, besloten we niet te lang te blijven staan en wandelden we verder naar de Lincoln Memorial, een tempel waarin een metershoog standbeeld van een zittende president Lincoln te vinden is.

Vandaar wandelden we terug naar het Washington Memorial via de Martin Luther King Memorial (het moge al duidelijk zijn dat elke van betekenis zijnde Amerikaan of gebeurtenis in de korte Amerikaanse geschiedenis zijn eigen memorial heeft in DC) en vervolgens vluchtten we het Smithsonian Castle binnen om af te koelen. We aten en dronken er iets kleins en stapten verder richting Capitool waar we ook binnenwandelden. Voor de begeleide wandeling door het Capitool hadden we geen tijd dus besloten we het museum even te bezoeken en dan verder te gaan naar de Library of Congress, de bibliotheek met de grootste verzameling boeken ter wereld. Als afsluiter van de dag bezochten we nog de National Archives, waar o.a. de originele documenten van de onafhankelijkheidsverklaring en de grondwet te bekijken zijn, best wel indrukwekkend! Tijdens ons bezoek aan de National Archives barstte een fel onweer los maar tegen de tijd dat we weer buiten kwamen, was het alweer door. Het onweer en de wolken hadden wel voor een iets betere temperatuur gezorgd. We aten nog een snelle hap en vertrokken toen richting Philadelphia.

Washington is best een mooie stad. Het komt zeer statig over, maar helemaal niet te stijf zoals het soms wel lijkt. Jammer dat het zo heet was, anders was ons verblijf wat aangenamer geweest en hadden we wellicht meer kunnen doen.

Morgen staat een dagje Philadelphia op het programma, de stad waar het voor de V.S. allemaal begon…

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer