Weer Op Weg
Blog Chicago-New York New York Noord-Amerika Verenigde Staten

New York

Vanmorgen vertrokken we weer rond een uur of 10, deze keer naar het zuidelijkste puntje van Manhattan: Battery Park. De metro erheen deed ons beseffen dat het metrosysteem hier alles behalve gebruiksvriendelijk en goed dekkend is: overstappen op andere lijnen is haast onmogelijk en grote delen van de binnenstad blijven onbediend. Opvallend is wel dat er meer taxi’s rijden dan auto’s, wat misschien de mindere nood aan een goede metrodekking verklaart.

Aangekomen in Battery Park kochten we kaartjes voor de boot die ons eerst naar Liberty Island zou brengen en daarna naar Ellis Island. Na een dik half uur aangeschoven te hebben, konden we in de hitte de boot op, met eerste stop

Liberty Island. Hier staat het vrijheidsbeeld dat uitkijkt over de baai. Door restauratiewerken kon het beeld helaas niet vanbinnen bekeken worden, maar de buitenkant en de wandeling op het eilandje waren ook al erg leuk.
Volgende halte was Ellis Island, het eiland waar de vele migranten rond de eeuwwisseling arriveerden. Daar werden ze al dan niet tot het land toegelaten.
Vanop zowel Liberty als Ellis Island kregen we een prachtig uitzicht over de baai van NYC en de skyline van de stad die echt wel gigantisch is.

De namiddag was al ver gevorderd toen we weer in Battery Park aankwamen en wolken verstopten de zon. Uiteindelijk begon het te regenen en schuilden we even in een Burger King. Toen de regen wat minderde, liepen we langs Wall Street, het financiële hart van de wereld. Geen zak te zien, maar je moet zelf gezien hebben dat er geen zak te zien is natuurlijk, dus dat deden we dan maar. Van daar wandelden we verder naar Pier 17, een mindere versie van Fisherman’s Wharf in San Francisco en Navy Pier in Chicago.

Om de dag te eindigen namen we de metro richting Brooklyn. Van daar hadden we nog eens een schitterend zicht op Manhattan en de East River. Bij de plaatselijke Italiaan verorberden we pizza’s en het plan was toen een mooie avondwandeling van Brooklyn naar Manhattan te maken over de Brooklyn Bridge. Helaas hebben gietende regen en onweer ervoor gezorgd dat die wandeling extreem snel moesten doen en veel tijd om van het panorama te genieten was er niet. Aan de andere kant was het wel indrukwekkend om over de brug te lopen terwijl vele bliksems de Big Apple verlichtten.

Uitgelekt kwamen we bij een metrostation aan van waar we terug naar het hotel konden. Regenen deed/doet het nog altijd waardoor we een tweede keer kletsnat werden. Het bedje doet deugd nu! Morgen weer beter weer…

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer