Weer Op Weg
Blog Chicago-New York New York Noord-Amerika Verenigde Staten

New York

Tweede dag New York en wat voor een: de voetjes zouden op de proef gesteld worden!

[dropcap]V[/dropcap]anmorgen spraken we eerst af op het dakterras van het hotel om samen te ontbijten. Het gratis ontbijt bestaat uit (lekkere) muffins, koffie, thee en melk maar je kan hier ook uitgebreider, betalend ontbijten. Wij kozen voor de eerste optie. Het terras is echt zalig: het is erg gezellig en het biedt een mooi zicht op naburige wolkenkrabbers.

Rond 10 gingen we op pad en wandelden we via Times Square en Broadway naar het Empire State Building. Na een uur aanschuiven konden we de lift in en hadden we vanop de 86ste verdieping een mooi uitzicht op heel New York. Van daar wandelden we eerst nog even zuidwaart via 5th Avenue tot aan de Flatiron Building en daarna stapten we noordwaarts richting Central Park. Onderweg passeerden we de Public Library en de Grand Central, een van de grootste stations van de stad. Vervolgens was het commerciële deel van 5th Avenue aan de beurt en dat was een tegenvaller. De grote merken zijn er aanwezig, maar de straat is een pak minder gezellig dan bv. de Parijse Champs-Elyseés waar het aanbod ook groter is. Ik begrijp dat ook totaal niet waarom 5th Avenue zo hoog aangeschreven staat, maar goed.

In de vooravond wandelden we nog steeds via 5th Avenue langs de Museum Mile. Zo kwamen we langs het Metropolitan Art Museum en het Guggenheim. Via Central Park wandelden we naar Columbus Avenue waar we iets aten in een Italiaans restaurant, Nonna. Daarna wandelden we door Central Park en via Times Square terug naar het Yotel. In Central Park passeerden we per toeval nog langs een kraampje van Wafels & Dinges, de succesvolle wafelkramen van een landgenoot. Er werd gesmuld in een prachtig stukje Central Park by night!

Het was een mooie dag vandaag. De temperatuur was ideaal: niet te warm en niet te koud. Voorlopig heb ik bij NY nog steeds geen waaw-gevoel. Het is wel een leuke stad, maar een favoriet gaat het niet worden vermoed ik, al hebben we nog veel te gaan…

1 reactie

moetie Sofie 23 juli 2012 at 10:26

Muffins, wafels…… da moet een mooie dag zijn. Mooie foto's trouwens.
Maak er nog een leuk weekje van en voor ons kan het niet snel genoeg terug weekend zijn,
dada

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer