Weer Op Weg
Blog Chicago-New York New York Noord-Amerika Verenigde Staten

New York

Laatste volledige dag NY én roadtrip. Het was een mooie dag: niet te heet en altijd zon.

[dropcap]O[/dropcap]p ons gebruikelijke uur spraken we af aan het ontbijt en rond 10 gingen we weer op pad. Ons eerste doel: Greenwich Village, een rustieke wijk. We vertrokken aan Washington Square Park en maakten een kleine wandeling, ook langs het appartementsgebouw dat gebruikt werd voor de buitenbeelden van de serie Friends.

Na onze eerste wandeling namen we de metro naar het WTC waar we tickets hadden voor de 9/11 Memorial. De plek is erg pakkend: de putten met watervallen op exact dezelfde plaatsen waar de Twin Towers stonden zijn indrukwekkend. Jammer genoeg is het museum nog niet klaar, dus behalve de watervallen is er nog niet zo heel veel te zien.

Volgende stops waren Chinatown (overigens nog best gezellig in NY) en Little Italy. Het zijn geen musts, maar het was goed voor de benen.

Van Little Italy ging het met de metro naar de High Line. Dit is een oude spoorlijn die boven de straten liep maar die werd omgevormd tot park. Knap gedaan alleszins!

Nadat we eventjes in het hotel passeerden, aten we nog snel iets in de Burger King en dan was het de beurt aan Top of the Rock, het observatieplatform van het Rockefeller Center, de 4de wolkenkrabber alweer die we bezochten. Van daaruit hadden we voor de 2de keer een mooi uitzicht over NY, deze keer ‘s avonds.

Via Times Square wandelden we terug naar het hotel.

Het was een erg vermoeiende dag, maar wel eentje waarop we veel gezien hebben. Morgen is alweer onze laatste dag. We stijgen rond 22u op…

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer