Weer Op Weg
Blog Chicago-New York New York Noord-Amerika Verenigde Staten

New York

Omdat we in principe tijd genoeg hebben in New York, besloten we vandaag eens iets ‘anders’ te doen. In Brooklyn, aan de Atlantische Oceaan, ligt een boardwalk, Coney Island, met een aantal kermisattracties en een achtbaan die geschiedenis geschreven heeft: de Coney Island Cyclone. Deze houten baan viert dit jaar zijn 85ste verjaardag en staat op de nationale lijst van beschermde monumenten en sites.

[dropcap]V[/dropcap]oor we naar Coney Island vertrokken, stopten we nog even op Broadway voor wat shoppingbezigheden. Na een metrorit van een uur arriveerden we aan de zee. Terwijl Anneke en Nathalie wat aan het strand vertoefden, trokken Sofie, Marijke, Robin en ik naar de Cyclone. Ondanks zijn leeftijd is hij bijzonder leuk en de rit erheen was het dus zeker waard! Robin deed nog een paar andere baantjes voor we weer naar Manhattan reden. Daar spendeerden we nog wat tijd in Central Park voor we samen iets gingen eten. Daarna splitsten de wegen: Robin, Marijke en Anneke trokken naar de Radio City Music Hall voor de show Zarkana van Cirque du Soleil. Sofie, Nathalie en ik verkenden eerst het Rockefeller-complex en dan namen we de metro nogmaals naar Brooklyn Bridge waar we de wandeling van gisteren nog eens overdeden, maar nu onder een prachtige hemel en helemaal droog. We hebben genoten van het schitterende zicht op Manhattan!

Morgen staat o.a. een bezoek aan de 9/11 Memorial aan het WTC op het programma.

1 reactie

Frans 25 juli 2012 at 20:36

Heldere verslaggeving en prachtige foto's. Bedankt,Geert. Helaas, het einde van de reis is aangebroken, maar de herinnering eraan zal nog lang nazinderen.Aan jullie allen een goeie reis terug en een behouden thuiskomst.Tot een dezer!

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer